ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικός ο απολογισμός του Ιανουαρίου για τη Wall Street

00:15 - 01 Φεβ 2019 | Χρηματιστήρια
Θετικός ο απολογισμός του Ιανουαρίου για τη Wall Street
Ο απολογισμός του Ιανουαρίου φανερώνει μια επιβλητική ανάκαμψη για τη Wall Steet, η οποία έκλεισε την τελευταία ημέρα του μήνα με κέρδη.

Στη ταμπλό, o Dow Jones έκλεισε οριακά αμετάβλητος στις 24.999 μονάδες, ο S&P αυξήθηκε στο συν 0,86% στις 2.704 μονάδες και ο Nasdaq «σκαρφάλωσε» στο συν 1,37% κλείνοντας στις 7.281 μονάδες.

 

Ο Ιανουάριος έδωσε μια ανάσα στην αμερικανική αγορά με τον Dow Jones να ξεπερνάει τις 25.000 μονάδες μετά από την τελευταία φορά που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Τον Ιανουάριο, ο Dow Jones κατέκτησε 7,2%, ο S&P 7,9% και ο Nasdaq 9,7%. Πρόκειται για τον καλύτερο Ιανουάριο από το 1987 για τους Dow Jones και S&P.

 

Σημαντική στήριξη στους επενδυτές παρείχαν οι τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Facebook, Netflix και Apple.

 

Η Fed διατήρησε, όπως ανακοίνωσε, αμετάβλητο το εύρος του επιτοκίου στο 2,25-2,5% όπως αναμενόταν, όμως άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι "υπομονετική" ως προς τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων αλλά και την αποδιόγκωση του ισολογισμού της, ύψους 4,1 τρισ. δολαρίων.

 

Ο Jerome Powell ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, ωστόσο η Fed θέλει να είναι ενήμερη για τις πρόσφατες αναταραχές στις αγορές. H επόμενη αύξηση επιτοκίου θα εξαρτηθεί απόλυτα από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. Επισήμανε μάλιστα πως «το επιχείρημα υπέρ των αυξήσεων επιτοκίων έχει κάπως αποδυναμωθεί», ενώ σημείωσε πως ο πληθωρισμός θα αποτελέσει το «κλειδί» για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:21 - 01 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.