ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικές κινήσεις στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

12:11 - 19 Φεβ 2019 | Χρηματιστήρια
Επιφυλακτικές κινήσεις στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Με επιφύλαξη κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ήπιες μεταβολές στην Ασία.

Στο ταμπλό, ο DAX αυξάνεται κατά 0,21% στις 11.323 μονάδες, ο FTSE 100 μειώνεται κατά 0,29% στις 7.198 μονάδες και ο CAC πέφτει στο μείον 0,18% στις 5.158 μονάδες.

 

Στην Ισπανία ο IBEX σημειώνει απώλειες 0,2% στις 9.136 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο MIB πέφτει κατά 0,76% στις 20.177 μονάδες.

 

Ο δείκτης ευρωπαϊκών μετοχών ολισθαίνει στο μείον 0,24%.

 

Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει στις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας, οι οποίες συνεχίζονται την τρέχουσα εβδομάδα με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας να ανακοινώνει ότι ο Αντιπρόεδρος της χώρας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ και θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου στις 21-22 Φεβρουαρίου.

 

Τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος περιορίζει η ανησυχία ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιβάλλουν τις επόμενες 90 ημέρες δασμούς σε εισαγωγές αυτοκινήτων μετά την ολοκλήρωση της αναφοράς για το αν αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

 

Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ P. Praet δήλωσε ότι έχουν ενισχυθεί οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία και ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να προσαρμόσει τη σηματοδότηση της νομισματικής της πολιτικής σε περίπτωση που η οικονομία παρουσιάσει σημαντική επιβράδυνση.

 

Στο μέτωπο του Brexit, αξιωματούχοι της Ε.Ε. και της Μ. Βρετανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο τροποποιήσεων του νομικού κειμένου αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. αναφορικά με την πολιτική ασφαλείας για αποφυγή σκληρού συνόρου μεταξύ Β. Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.