ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικοί δείκτες

10:52 - 29 Μαρ 2019 | Χρηματιστήρια
Σε θετικό έδαφος οι ασιατικοί δείκτες
Ανοδικά έκλεισαν την εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με έκδηλη την επενδυτική αισιοδοξία για την πορεία των τελευταίων εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με την αμερικανική αποστολή να βρίσκεται στο Πεκίνο με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λίου Χε ο οποίος αναμένεται με τη σειρά του να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Οι δύο πλευρές δεν έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις για την πορεία των συνομιλιών, ωστόσο την Πέμπτη ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα για εβδομάδες, ακόμα και μήνες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει άλμα άνω του 3%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ οι μετοχές σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 1% και 0,4% αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 29 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.