ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό κλίμα στις ευρωαγορές

19:50 - 03 Απρ 2019 | Χρηματιστήρια
Ανοδικό κλίμα στις ευρωαγορές
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και από το αισιόδοξο κλίμα που έχει αναπτυχθεί λόγω εμπορικής συμφωνίας που επίκειται μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 1,01% στις 389 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 0,37% στις 7.418 μονάδες, ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 1,7% στις 11.954 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ανέβηκε κατά 0,84% στις 5.468 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 1,33% στις 9.487 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,08% στις 21.755 μονάδες.

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν σήμερα πως σχεδόν όλα τα μεγάλα θέματα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας επιλύθηκαν στις τελευταίες συνομιλίες.«Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο», σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ. «Το 90% της συμφωνίας έχει κλείσει, αλλά αυτό το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές», είπε.

Παράλληλα, στη Μεγάλη Βρετανία ο Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε αποδεχτή την πρόταση της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, για μία συνάντηση στην οποία θα αναζητήσουν μία κοινά αποδεκτή λύση που θα επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ με μία συμφωνία. Απο την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υποσχέθηκε πως θα αγωνιστεί έως την τελευταία ώρα για μια συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως για να διατηρηθεί η ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδεχτεί μια παράταση στο Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης πριν από τις 12 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.