ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτική πορεία για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

11:18 - 04 Απρ 2019 | Χρηματιστήρια
Πτωτική πορεία για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης
Αρνητικά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη με φόντο τα οικονομικά δεδομένα στην Ευρωζώνη, αλλά και το Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτωτική πορεία 0,32% στις 387,69 μονάδες, ενώ οι μεγαλύτεροι δείκτες κινούνται αρνητικά.

Ο FTSE 100 της Βρετανίας υποχωρεί στο 0,60%, ενώ απώλειες καταγράφει και ο IDAX της Γερμανίας σε ποσοστό 0,14%.

Ο  CAC 40 της Γαλλίας σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,21%, με τον ιταλικό FTSE MIB να χάνει ευρισκόμενος στο -0,36%. Ο ΙΒΕΧ 35 καταγράφει οριακά κέρδη κατά 0,05%.

Τα οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, τα οποία προκαλούν ανησυχίες για το μέλλον της οικονομίας στη Γηραιά Ήπειρο επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο τα χρηματιστήρια.

Στο ίδιο πλαίσιο, το αδιέξοδο στο Brexit επιδεινώνει την κατάσταση. Ο επικεφαλής του εργατικού κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την Πρωθυπουργό της χώρας ήταν εποικοδομητικές, ωστόσο δεν προέκυψε κάποια σημαντική μεταβολή, ενώ χθες υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που αποτρέπει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε αναμονή της κατάληξης των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Σήμερα, αναμένεται συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, ο οποίος ηγείται της κινεζικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται την Ουάσινγκτον για τον τρέχοντα γύρο των διαπραγματεύσεων των κυβερνήσεων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για το εμπόριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:34 - 04 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.