ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:06 - 12 Απρ 2019 | Χρηματιστήρια
Πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σε ύφεση οι κυριότερες αγορές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τον ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται γύρω από τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Στο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται οριακά χαμηλότερα στις 7.417 μονάδες, ο γερμανικός DAX μειώνεται κατά 0,27% στις 11.901 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.475 μονάδες με πτώση 0,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός MIB χάνει 0,06% στις 21.672 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 0,38% στις 9.409 μονάδες. 

Στις ΗΠΑ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό από το 1969. Σήμερα, αναμένονται τα αποτελέσματα της βιομηχανίας με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πτώση της παραγωγής.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ, J. Powell, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη της αναμενομένης επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και η χαμηλότερη ανάπτυξη στην Κίνα έχουν επιβαρύνει την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, συμβάλλοντας στην απόφαση για παύση αύξησης επιτοκίου αναφοράς της Fed.

Σε αναμονή και των εταιρικών αποτελεσμάτων των τραπεζών J.P. Morgan Chase και Wells Fargo.

Στο μέτωπο του Brexit ο Διοικητής της Τραπέζης της Αγγλίας, M. Carney, δήλωσε ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν ήταν προετοιμασμένες για «άτακτη» έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσα, αναφέροντας ότι η χρονική παράταση μέχρι την 31η Οκτωβρίου δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί ομαλή έξοδος από την Ε.Ε.

Μικτή η εικόνα του εμπορικού ισοζυγίου στην Κίνα με τις εξαγωγές να εμφανίζουν αύξηση 14,2% μεγαλύτερης της αναμενομένης σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν μη αναμενόμενη υποχώρηση κατά 7,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.