ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» στην Ασία μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς

09:48 - 06 Μαϊ 2019 | Χρηματιστήρια
«Βουτιά» στην Ασία μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς
Στο κόκκινο βρέθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με απώλειες που άγγιξαν ακόμα και το 6% στην Κίνα, με φόντο τις νέες εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγγειλε χθες νέα επικείμενη αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα. «Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και (δασμούς) 10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων», υπενθύμισε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter. «Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή. Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%», πρόσθεσε.

Ως απάντηση, η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Στον απόηχο των εξελίξεων, στην Ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shangai composite υποχώρησε κατά 6%, ο Shenzen component διολίσθησε άνω του 8%, ενώ και ο Shenzhen composite έχασε 8%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο  Hang Seng υποχώρησε κατά 3,31%, στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε 0,22% χαμηλότερα, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,74%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 κατέγραψε πτώση 0,82%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.