ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:10 - 13 Μαϊ 2019 | Χρηματιστήρια
Απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτώση σημειώνουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι Ευρωαγορές με τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας να παραμένουν στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX χάνει 0,83% στις 11.960 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πέφτει κατά 0,7% στις 5.289 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,19% στις 7.189 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός IBEX μειώνεται κατά 0,51% στις 9.071 μονάδες, ενώ ο ιταλικός MIB κατά 0,71% στις 20.727 μονάδες.

Στο μέτωπο των σινο-αμερικανικών διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα ως εποικοδομητικές, ωστόσο επανέλαβε την άποψη ότι η Κίνα αναθεώρησε τη στάση της σε ορισμένα σημεία που είχαν συμφωνηθεί, δυσχεραίνοντας την επίτευξη τελικής συμφωνίας. Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Κίνας, Liu He, δήλωσε ότι οι συζητήσεις ήταν σχετικώς ικανοποιητικές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ΗΠΑ έδωσαν στην Κίνα χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση απείλησαν με επιβολή δασμών στο σύνολο των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με το Brexit αναμένεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδιώξει αυτή την εβδομάδα αναθεώρηση μέρους της συμφωνίας συντεταγμένης αποχώρησης από την Ε.Ε., ως προς το θέμα της ενδεχόμενης τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.