ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα υψηλών αποδόσεων σε Wall και Ευρώπη

15:49 - 31 Μαϊ 2007 | Χρηματιστήρια
Κέρδη αναμένουν σήμερα οι αναλυτές στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η μεγαλυτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει το τρέχον τριμηνο μετά την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης κατά το πρωτο τριμηνο του ετους.

Οι μετοχές της Yahoo!, ιδιοκτήτριας της δεύτερης δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτηση στο διαδίκτυο, ενισχύονται στην Ευρώπη, μετά την αναβάθμιση του τίτλου από την JPMorgan Chase.

Επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η Wachovia, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς συμφώνησε να εξαγοράσει την A.G. Edwards.

Χθες οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη για τρίτη συνεχή μέρα, σπάζοντας το ρεκόρ του 2000 για το δείκτη Standard & Poor's 500 και φέρνοντας τον Dow Jones μια ανάσα από το 25ο ρεκόρ από την αρχή της χρονιάς.Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τα οποία εκτιμάται ότι θα υποδείξουν ανάκαψμη της ανάπτυξης.

Αυτή την ώρα έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, οι οποίες φαίνεται να ξεπέρασαν γρήγορα τους φόβους για ντόμινο μαζικών ρευστοποιήσεων στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, με αφορμή την αύξηση της φορολογίας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Κίνας, προκειμένου να τεθεί υπο έλεγχο η αλματώδης αύξηση των δεικτών.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,58% στις 6.640,50 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6.105,77 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,05%, ενώ ο Dax καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,44% στις 7.876,51 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.