ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στερλίνας και ισχυρά κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

12:47 - 13 Δεκ 2019 | Χρηματιστήρια
Ράλι στερλίνας και ισχυρά κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σε υψηλό ετών οδηγείται η βρετανική λίρα μετά τη χθεσινή σαρωτική επικράτηση των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές. «Άλμα» για το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ως μία ισχυρή εντολή υλοποίησης του Brexit βλέπει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τη θριαμβευτική επικράτηση του κόμματός του στις χθεσινές κάλπες.

«Η εντολή που έλαβα θα δώσει επιτέλους τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το Brexit», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτές οι εκλογές βάζουν ένα τέλος στην απειλή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. «Φεύγουμε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς εάν και αλλά», τόνισε για ακόμη μία φορά, σύμφωνα με το Reuters.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σημειώνει πως τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών αίρουν την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται θετικά, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις Ντε Γκίντος, τονίζει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει ενδείξεις σταθεροποίησης, καθώς τα σενάριο ενός άτακτου Brexit ή ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν έχουν υλοποιηθεί.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, διατύπωσε, παράλληλα, την πρόθεση της χώρας της να συνεργαστεί με τη Βρετανία για τη δημιουργία μιας «στενής εταιρικής σχέσης».«Χαίρομαι για τη συνέχιση της συνεργασίας μας, για τη φιλία και μια στενή εταιρική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας» ανέφερε σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της στο Twitter.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 1,55% έναντι του αμερικανικού δολαρίου με τη σχετική ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3367. Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί 1,11% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις £0,8357 ανά ευρώ.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη κατά 1,81% στις 7.405,05 μονάδες, ενώ το γενικότερο κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι θετικό.




Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 13 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.