ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες μεταβολές στις αγορές της Ασίας

10:41 - 03 Ιαν 2020 | Χρηματιστήρια
Ήπιες μεταβολές στις αγορές της Ασίας
Μεικτή είναι η εικόνα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, την ώρα που η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο» στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite έπεφτε κατά 0,05% στις 3.083 μονάδες, ο Hang Seng έχανε 0,25% στις 28.483 μονάδες και ο Nikkei σημείωνε πτώση 0,76% στις 23.656 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ανέβηκε οριακά στο 0,06% στις 2.176 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,64% στις 6.733 μονάδες.

Ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Το Πεντάγωνο δηλώνει ότι «ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κάνει λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη» κίνηση και οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με «τρομερά αντίποινα».

Αναφορικά με την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας, ο Tai Hui, επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς στην Ασία στην εταιρεία J.P. Morgan Asset Management, δήλωσε στο CNBC ότι «Νομίζω ότι οι αγορές αναμένουν την εμπορική συμφωνία να ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου», ενώ πρόσθεσε ότι «πολύ λίγοι πιστεύουν ότι η "Δεύτερη Φάση" θα ολοκληρωθεί καθόλου σύντομα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.