ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανέκοψε το ράλι της Wall Street ο κοροναϊός

23:57 - 21 Ιαν 2020 | Χρηματιστήρια
Ανέκοψε το ράλι της Wall Street ο κοροναϊός
Αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια προκάλεσαν οι ανησυχίες για εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ανακαλύφθηκε στην Κίνα, με τους δείκτες της Wall Street να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.

Ο φονικός ιός έχει προκαλέσει διεθνή συναγερμό, καθώς τα θύματα αυξάνονται - ήδη έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 291 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα - ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης προβληματίζουν τους επενδυτές, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ψαλίδισε χθες τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες ξεκίνησαν από σήμερα να συζητούν ζητήματα που αφορούν σε ΗΠΑ-Κίνα (εμπορική συμφωνία), ΗΠΑ-Ιράν (δολοφονία Σουλεϊμανί), ΗΠΑ-Γαλλία (φόροι σε τεχνολογικές επιχειρήσεις) και ΗΠΑ-ΕΕ (Τραμπ με Φον ντερ Λάιεν).

Στο παραπάνω πλαίσιο, παρά τα νέα ρεκόρ που κατέκτησαν στις προηγούμενες έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 0,52% ή 151 μονάδες στις 29.196, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 3.320 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,19% στις 9.370 μονάδες.

Παράλληλα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 2,40 δολ. ή σχεδόν 0,2% στα 1.557,90 δολ. ανά ουγγιά.

Νωρίτερα, σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:16 - 22 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.