ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική πορεία η Wall Street- «Νοσεί» ο μαύρος χρυσός

23:38 - 03 Φεβ 2020 | Χρηματιστήρια
Σε ανοδική πορεία η Wall Street- «Νοσεί» ο μαύρος χρυσός
Σε θετική τροχιά κινούνται οι δείκτες της Wall Street μετά την κατρακύλα της περασμένης Παρασκευής. Με κέρδη έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης κερδίζει 0,69% και διαπραγματεύεται στις 28.451,22 μονάδες, ο S&P ανεβαίνει κατά 0,83% στις 3.252,37 και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,30% στις 9.270,33 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, αφού οι κυριότεροι δείκτες βρέθηκαν στο «πράσινο» στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Αντίθετη η εικόνα στην Ασία, όπου τα κινεζικά χρηματιστήρια πραγματοποίησαν «βουτιά» με απώλειες που ξεπέρασαν το 8%. Οι κινεζικές αγορές είχαν παραμείνει κλειστές για αρκετές ημέρες μετά την αργία για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους.

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο

Στην αγορά εμπορευμάτων, απώλειες πάνω από το 2% σημειώνει το πετρέλαιο, μετά τις πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας για δραστική, βραχυπρόθεσμη μείωση της παραγωγής πετρελαίου ως αντίδρασης στην έξαρση του κοροναϊού.

Παράλληλα, ο οίκος Fitch εκτίμησε σήμερα ότι το ξέσπασμα του κοροναϊού μπορεί να περιορίσει την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου και να οδηγήσει σε πλεόνασμα παραγωγής έναντι της ζήτησης, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό σημειώνει απώλειες 2,81% στα 50,11 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ χάνει 4,03% στα 54,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,46% στα 1.580,65 δολάρια ανά ουγκιά.

Το κλίμα φόβου των επενδυτών για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού εδραιώνεται, προκαλώντας έντονες διαταραχές στις διεθνείς αγορές. Ο ιός έχει κοστίσει τη ζωή σε 362 συνολικά ανθρώπους, την ώρα που το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται στα 17.205.

Στην Ευρώπη η προσοχή είναι στραμμένη στην μετά Brexit εποχή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητά έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό τη σύναψη μιας νέας εταιρικής σχέσης και το Ηνωμένο Βασίλειο να διαμηνύει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη μία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου να βασίζεται στην αποδοχή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.