ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυθίζεται» η Wall Street με απώλειες άνω του 2%

18:22 - 05 Μαρ 2020 | Χρηματιστήρια
«Βυθίζεται» η Wall Street με απώλειες άνω του 2%
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wal Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τις ανησυχίες των επενδυτών για την επιδείνωση του κορονοϊού να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να δώσουν πνοή στην παγκόσμια οικονομία, μέσω της μείωσης των επιτοκίων, οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται για τον αρνητικό αντίκτυπο της επιδημίας του Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την Τρίτη πως μειώνει κατά 0,50% τα βασικά επιτόκια της. Ωστόσο αυτή η κίνηση δεν φαίνεται να είναι αρκετή για τις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού.

Μία αρνητική εξέλιξη, που ανησύχησε έτι περισσότερο τους επενδυτές, αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση Κινέζων επιστημόνων, οι οποίοι τονίζουν ότι έχουν εντοπίσει δύο στελέχη του νέου κορονoϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, από τα οποία το ένα είναι πιο επιθετικό από το άλλο, πράγμα που υποδηλώνει ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί τουλάχιστον μια φορά. Θεωρούν μάλιστα δυνατό ένας άνθρωπος να μολυνθεί και από τα δύο στελέχη.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολισθαίνει κατά 2,96% και διαπραγματεύεται στις 26.289,87 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 2,73% στις 3.044,81 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 2,42% στις 8.800,09 μονάδες.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία παρέσυραν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο πτωτικό της άνοιγμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.