ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η κατάρρευση της Wall Street-Μεγάλη πτώση για Dow Jones

17:13 - 16 Μαρ 2020 | Χρηματιστήρια
Συνεχίζεται η κατάρρευση της Wall Street-Μεγάλη πτώση για Dow Jones
Ο εφιάλτης της κατάρρευσης ξεκίνησε και σήμερα στη Wall Street με τον Dow Jones να "βουτά" σε ποσοστό άνω του 10%, καθώς δεν υπάρχει κανένα σημείο στήριξης ή αντίστασης, όσο δεν υπάρχουν καλά νέα για την επέλαση της μεγαλύτερης πανδημίας, που βιώνει ο πλανήτης στον 21ο αιώνα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 10,27% και διαμορφώνεται στις 20.804,61 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 9,61% στις 2.450,40 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολισθαίνει κατά 9,42% στις 7.132,88 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πραγματοποίησε νέα έκτακτη παρέμβαση, ανακοινώνοντας την απόφασή της να μειώσει τα επιτόκια στο 0% με 0,25%. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν εμπόδισε τους επενδυτές στη Wall Street να προχωρήσουν σε μαζικές ρευστοποιήσεις από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Πτώση δίχως τέλος και για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία ξεκίνησαν την εβδομάδα στον κλοιό των πιέσεων, που επιβάλλει η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο Eurogroup, στο οποίο αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Τέλος, τα ασιατικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση στο «κόκκινο», μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητους τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τα επιτόκια.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:09 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.