ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα στον απόηχο των αποφάσεων της Fed

16:50 - 07 Απρ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα στον απόηχο των αποφάσεων της Fed
Με κέρδη, που ξεπερνούν το 2%, εκκίνησαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Το αμερικανικό χρηματιστήριο ακολουθεί το παράδειγμα των ευρωπαϊκών αγορών και συνεχίζει για δεύτερη ημέρα με θετικά πρόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Wall Street έκλεισε με ισχυρά κέρδη, έπειτα από την ευεργετική απόφαση της Fed. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιτρέψει στις τράπεζες που συμμετέχουν στο έκτακτο πρόγραμμα δανεισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν τα δάνεια που χορηγούν για να αντλήσουν ρευστότητα.

Η θετική για την οικονομία των ΗΠΑ απόφαση της Fed λειτουργεί ευεργετικά και στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της χώρας. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,82% και διαπραγματεύεται στις 23.319,25 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 2,47% στις 2.729,43 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,00% στις 8.071,12 μονάδες.

Παράλληλα, με κέρδη συνεχίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή του σημερινού Eurogroup. Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, και θα επιδιώξουν την επίτευξη συμφωνίας σε ένα σχυρό πακέτο μέτρων που θα καταφέρει να «κρύψει» τις διαφωνίες Βορρά – Νότου για το ευρωομόλογο.

Όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση σε όλες τις χώρες που πλήττονται, να μην βιάζονται με την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Τέλος, θετικό ήταν σήμερα το κλίμα και για τις ασιατικές αγορές, με τα βλέμματα των επενδυτών αν είναι στραμμένα στο πότε θα αρθούν τα lockdown που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.