ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Fed πυροδοτεί την άνοδο του Dow Jones

17:00 - 09 Απρ 2020 | Χρηματιστήρια
H Fed πυροδοτεί την άνοδο του Dow Jones
Σε θετικό έδαφος βρέθηκε στο άνοιγμα της συνεδρίασης η Wall Street, βρίσκοντας στήριγμα στο νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα 2,3 τρισ. δολ. ως μέτρο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που έχει σχεδόν «παγώσει» από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, τονίζει ότι «η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να παράσχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση και σταθερότητα μπορεί».

Την ίδια στιγμή, καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα έφτασαν τις 6,6 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου. Συνολικά, έχουν ζητήσει επίδομα στη χώρα 16,8 εκατ. άτομα, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στη Wall Street, τώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 2,09% στις 23.922,79 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 ανεβαίνει κατά 2,10% στις 2.807,78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,54% στις 8.215,63 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες, Τετάρτη, με κέρδη άνω του 3% με ώθηση από την απόσυρση Σάντερς από την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο πήρε και τελικά ο Τζο Μπάιντεν.

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.