ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Οι επενδυτές αντιστέκονται στη συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας

16:53 - 29 Απρ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Οι επενδυτές αντιστέκονται στη συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας
Ανοδικό ξεκίνημα καταγράφουν στην έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά τα πρώτα αρνητικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το α’ τρίμηνο, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με ρυθμό, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 3,5%.

Ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο δίνει και η Gilead Sciences, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι το remdesivir, το φάρμακό της για τον κορονοϊό, είναι αποτελεσματικό εάν χρησιμοποιηθεί νωρίς.

Στο πεδίο των συναλλαγών της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 1,69% και διαπραγματεύεται στις 24.509,25 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κερδίζει κατά 1,88% στις 2.917,34 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 2,25% στις 8.801,81 μονάδες.

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν επίσης και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παρά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed και τις δηλώσεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:52 - 29 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.