ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Covid-19 «πληγώνει» και τη Wall Street

17:04 - 13 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Ο Covid-19 «πληγώνει» και τη Wall Street
Με απώλειες ξεκίνησε τη σημερινή του συνεδρίαση το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς το κλίμα έχει διαταραχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο εμφανίζονται νέα κρούσματα κορονοϊού σε χώρες, οι οποίες είχαν προηγουμένως μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, προβληματισμό προκαλούν τα παραδείγματα χωρών, όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα, που είχαν εμφανίσει σχετικά καλές επιδόσεις στον έλεγχο της πανδημίας, αλλά είδαν τα νέα κρούσματα να αυξάνονται και πάλι μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα. Νέες εστίες κρουσμάτων έχουν εκδηλωθεί εξάλλου στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που εφάρμοσαν οι τοπικές αρχές για την ανάσχεση της Covid-19.

Πιέσεις στην επενδυτική ψυχολογία άσκησε ακόμη η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street. «Η αμερικανική κεντρική τράπεζα πιθανότατα δεν έχει τελειώσει με την απάντηση στην κρίση του κορονοϊό», τόνισε στην ομιλία τους και πρόσθεσε πως «μια παρατεταμένη ύφεση ίσως απαιτήσει επιπλέον μέτρα πολιτικής. Στην Fed, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία μας στο έπακρο, έως ότου η κρίση περάσει και η οικονομική ανάκαμψη είναι σε εξέλιξη».

Όσον αφορά τις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,92% και διαπραγματεύεται στις 23.547,18 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,58% στις 2.853,34 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 9.000,27 μονάδες.

Παράλληλα, το κλίμα παραμένει αρνητικό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν έντονα για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων. Με κέρδη, ωστόσο, έκλεισαν τη συνεδρίαση τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να αποτελεί εξαίρεση κλείνοντας με απώλειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 13 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.