ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις ήπιου βεληνεκούς στη Wall Street

16:58 - 19 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Ρευστοποιήσεις ήπιου βεληνεκούς στη Wall Street
Σε κατοχύρωση των χθεσινών κερδών τους προχωρούν οι επενδυτές της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Προς το παρόν οι ρευστοποιήσεις είναι ήπιου χαρακτήρα, ωστόσο το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενδεχομένως να οδηγήσεις σε μεγαλύτερες απώλειες την Wall Street.

Η σημερινή νωθρή εκκίνηση έρχεται στον απόηχο του χθεσινού ράλι, που οδήγησε τον S&P 500 και τον Dow Jones να καταγράψουν τα υψηλότερα κέρδη από τις αρχές του Απριλίου, εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna.

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρή «βουτιά» κατέγραψε τον Απρίλιο ο ρυθμός έναρξης κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει και την αγορά κατοικίας. «Βουτιά» κατέγραψαν και οι οικοδομικές άδειες.

Επιπλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ και του υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν στο Κογκρέσο, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων αλυσίδων λιανικής όπως η Walmart και η Home Depot.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,80% και διαπραγματεύεται στις 24.400,79 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,46% στις 2.940,21 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 9.240,41 μονάδες.

Παράλληλα, οι πωλητές διατηρούν τα ηνία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το ανοδικό τους ξεκίνημα, ενώ με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.