ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα της Wall Street

17:17 - 25 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα της Wall Street
Πιέσεις ασκούνται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες στην έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street την Πέμπτη 25 Ιουνίου, με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εμπορίου για τη συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο να μη βοηθούν το επενδυτικό κλίμα.

Στην έκθεση του το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου σημείωσε πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 5% το πρώτο τρίμηνο του 2020,  κάτι που συνιστά ρεκόρ τριμηνιαίας πτώσης από το 2008. Η εκτίμηση των αναλυτών είναι πως η πτώση του ΑΕΠ θα βαθύνει εώς και 30% την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν 15,8% τον Μάιο μετά από βουτιά 18,1% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών θα εκτιναχτούν κατά 10,9%.

Αν και ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας διαμορφώθηκε στο 1,48 εκατ., έναντι 1,54 εκατ. αιτήσεων μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η θετική αυτή εξέλιξη δεν δείχνει ικανή να αντιστρέψει τις τάσεις της αγοράς.

Δυσοίωνο παραμένει το κλίμα και διεθνώς καθώς το ΔΝΤ υπολογίζει πλέον την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας το 2020 στο 4.9%.

Παράλληλα, το Ταμείο προβλέπει πιο εκρηκτική αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, καθώς τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί σε όλο τον κόσμο εκτιμώνται τώρα σε πάνω από 11 τρισ. δολάρια αντί 8 τρισ. δολαρίων τον Απρίλιο.

Οι ΗΠΑ βάζουν ακόμη στο στόχαστρο πρόσθετες εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο ύψους $3,1 δισ., εντείνοντας τις ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο. Μεταξύ των προϊόντων, στα οποία εξετάζεται να επιβληθούν νέοι δασμοί εισαγωγής είναι ελιές, ποτά (μπύρα, τζιν), πατάτες, φορτηγά, ενώ θα αυξηθούν οι δασμοί σε προϊόντα όπως αεροσκάφη, τυρί και γιαούρτι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% και διαμορφώνεται στις 25.405,05 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 3.040,50 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει κατά 0,47% στις 9.860,80 μονάδες.



 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.