ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διστακτικό άνοιγμα στη Wall Street

17:00 - 29 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Διστακτικό άνοιγμα στη Wall Street
Μικτά πρόσημα καταγράφει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στην προτελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου, με τον Dow Jones να ξεχωρίζει λόγω των ήπιων κερδών του. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, καθώς και στην πορεία της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Όσον αφορά την πορεία του ιού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. «Σήμερα αναφέρουμε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σε όλο τον κόσμο (189.077 μολύνσεις), με αρκετές χώρες να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε διάστημα εικοσιτετραώρου», ανέφερε αργά το βράδυ της Κυριακής ο ΠΟΥ στον καθημερινό του απολογισμό.

Επιπλέον, οι επενδυτές της Wall Street στρέφουν το βλέμμα τους στα αποτελέσματα των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών για τον Μάιο στις ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αργότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,72% και η τιμή του διαμορφώνεται στις 25.194,72 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,04% στις 3.010,60 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,75% στις 9.683,99 μονάδες.

Γύρισμα σε ανοδική τροχιά καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αντιστέκονται στα απογοητευτικά αποτελέσματα για τα νέα κρούσματα. Τέλος, ισχυρή πτώση σημείωσαν οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 29 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.