ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: Εν όψει οι 14.000 μονάδες !

00:00 - 17 Ιουλ 2007 | Χρηματιστήρια
Σε νέα υψηλά «σκαρφάλωσε» ο Dow Jones για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κυρίως χάρη στην Verizon και τη φημολογία που την ακολουθεί ότι αποτελεί στόχο επικείμενης εξαγοράς. Απώλειες για Nasdaq και S&P 500. Η Exxon Mobil, η ConocoPhillips και η Chevron δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις και οδήγησαν χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ τις μετοχές των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον δείκτη Standard & Poor's 500.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 13.950,98 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,36% στις 2.697,33 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,19% στις 1.549,52 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενεργειακός κλάδος έχει «πυροδοτήσει» το φετινό ράλι του S&P 500, καταγράφοντας άνοδο κατά 23%, ενώ ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 9,4%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έχει φτάσει η αμερικανική αγορά, είναι αναμενόμενες οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκ μέρους των επενδυτών.

Η Verizon κατέγραψε σημαντικά κέρδη μετά και το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο κάνει λόγο για προσφορά εξαγορά ύψους 160 δις δολαρίων που ετοιμάζεται να καταθέσει η Vodafone Group.

Η Vodafone, ωστόσο σχολίασε ότι δεν κάνει σχέδια εξαγοράς ενώ ο εκπρόσωπος της Verizon αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα αποτελέσματα των Eaton και McDonald's που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και τα νέα από τη μεταποίηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έδωσαν σημαντική ώθηση στη Wall Street.

Ο εν λόγω δείκτης ενισχύθηκε στις 26,5 μονάδες από 25,8 τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση στις 18 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης

Διεύρυναν τα κέρδη τους, ως επί το πλείστον, οι αγορές της Ευρώπης με τους επενδυτές να στρέφουν τα βλέμματα στις νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις που ανακοινώνονται ή φημολογούνται.

Οι εθνικοί δείκτες ενισχύθηκαν στις 12 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,28% στις 6.698,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 6.125,60 μονάδες και ο DAX έκλεισε στις 8.105,69 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,16%.

Τα «ηνία» της ανόδου κράτησε η ABN Amro καθώς η Royal Bank of Scotland αύξησε την προσφορά της στα 71,1 δις ευρώ για την ολλανδική τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της ABN Amro ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Η φημολογία για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένεται να οδηγήσεις τις ευρωπαϊκές μετοχές στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα deals παραμένουν ο βασικός παράγοντας που στηρίζει τις αγορές.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των πρώτων υλών υποχώρησαν μετά και την πτώση της τιμής του χαλκού στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε στον κλάδο της ενέργειας η κίνηση της UBS να μειώσει τη σύστασή της για τις πετρελαϊκές εταιρείες Saipem και Technip μετά και τις σημαντικές τους αποδόσεις.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.