ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δρόμο της διόρθωσης ''δείχνει'' στις αγορές η Bear Stearns

15:47 - 18 Ιουλ 2007 | Χρηματιστήρια
Αναστροφή κλίματος και ανακοπή των ρεκόρ αναμένεται σήμερα στη Wall Street, με φόντο της προειδοποίηση της Bear Stearns προς τους επενδυτές ότι ένα ή και δύο από τα hedge fund της δεν θα επιστρέψουν χρήματα, αναζωπυρώνοντας έτσι τους φόβους ότι είναι πιθανές μεγάλες απώλειες χρημάτων από τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

Απογοητευτικά είναι και τα νέα από τον κλάδο της τεχνολογίας καθώς η Intel και η Yahoo! εκτιμούν ότι ο ανταγωνισμός μειώνει τα εταιρικά τους κέρδη.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί και η φαρμακοβιομηχανία Pfizer καθώς τα οικονομικά της αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν κέρδη δευτέρου τριμήνου και η International Business Machines, η Altria και η United Technologies.

Την ίδια ώρα, και οι ευρωπαϊκές αγορές είναι εγκλωβισμένες στο «κόκκινο», μετά και τον πανικό που έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Bear Stearns.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,80% στις 6.605,90 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,87% στις 6.046,32 μονάδες και ο DAX κατά 1,39% στις 7.926,72 μονάδες.

Η υποχώρηση του δολαρίου σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ ασκεί πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και η Bayerische Motoren Werke, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων.

Απώλειες καταγράφουν η UBS και η Allianz. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα δυσοίωνα νέα από τη Bear Stearns είναι ικανά να διασπάσουν την ευφορία των διεθνών αγορών.

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων η μετοχή της STMicroelectronics, που κατασκευάζει ημιαγωγούς  μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Intel και Yahoo

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.