ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτική τάση στη Wall Street-Νέο ρεκόρ ο χρυσός

22:59 - 28 Ιουλ 2020 | Χρηματιστήρια
Πτωτική τάση στη Wall Street-Νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι πωλητές κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και το πακέτο της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής ομιλίας του προέδρου της Fed, Jerome Powell.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η 3M Co. έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων και προϊόντων φροντίδας υγείας «επηρεάστηκαν σημαντικά» από την πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα, η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού McDonald’s Corp. επίσης δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις της Wall Street για την πορεία των κερδών το τελευταίο τρίμηνο.

Επίσης, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, παρουσίασε τη Δευτέρα ένα νέο σχέδιο ανακούφισης από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού ύψους 1 τρισ. δολαρίων, ανοίγοντας το δρόμο για συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς σε μια προσπάθεια να ψηφιστεί το νομοσχέδιο καθώς λήγουν τα επιδόματα ανεργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Fed ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρατείνει τα προγράμματα δανεισμού επιχειρήσεων, τοπικών κυβερνήσεων και πολιτών ως το τέλος του 2020. Οι διάφοροι μηχανισμοί παροχής ρευστότητας που είχε λανσάρει εκτάκτως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας έληγαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και η αυριανή ομιλία του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ για την πορεία της οικονομίας και τη νομισματική πολιτική.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες που οδήγησε αρκετούς κυβερνήτες να επαναφέρουν τα μέτρα περιορισμού.

Στις συναλλαγές, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,82% στις 26,378.84 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,57% στις 3,219.12 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες κατά 1,27% στις 10,402.09 μονάδες.

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό-Πτωτικά το πετρέλαιο

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε σήμερα ο χρυσός. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 0,7% κλείνοντας στα 1.944,60 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το πετρέλαιο λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές της ζήτησης καθώς η οικονομική ανάκαμψη κινδυνεύει να εκτροχιαστεί από την ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολίσθησε κατά 1,4% και έκλεισε στα 41,04 δολάρια το βαρέλι και το Brent Σεπτεμβρίου έπεσε κατά 0,4% στα 43,22 δολάρια το βαρέλι.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:09 - 28 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.