ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικές οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την προσπάθεια αντίδρασης

14:51 - 07 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Επιφυλακτικές οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την προσπάθεια αντίδρασης
Νευρικότητα και περιορισμένες μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την προσπάθεια αντίδρασης στο πτωτικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, με ώθηση από τις ανακοινώσεις για το εμπόριο σε Γερμανία και Γαλλία.

Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,11% στις 12.605 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,04% στις 6.024 μονάδες. Στη Γαλλία, ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,32% στις 4.869 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι αγορές του ευρωπαϊκού νότου. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,57% στις 19.363, ενώ στη Μαδρίτη οι απώλειες του IBEX 35 ανέρχονται σε 0,90% στις 6.895 μονάδες. Στην Πορτογαλία ο PSI 20 μειώνεται 0,11% στις 4.373 μονάδες.

Στη Ρωσία, ο MOEX κινείται πτωτικά 0,52% στις 2.972 μονάδες, ενώ ο RTSI καταγράφει απώλειες 0,73% στις 1.273 μονάδες. Στην Τουρκία, ο BIST 100 βρίσκεται σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος κατά 0,33% στις 1.037 μονάδες.

Την προσπάθεια ανάκαμψης των αγορών στηρίζουν τα αποτελέσματα για το εμπόριο σε Γερμανία και Γαλλία, καθώς και τα στοιχεία για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή. Ειδικότερα, ανοδικά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κινήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές, μετά την ιστορική «βουτιά» του Απριλίου λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,9% τον Ιούνιο σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι αύξησης 14,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 7% σε μηνιαία βάση.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιοβιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι ο τομέας της μεταποίησης εδραιώνεται όλο και περισσότερο σε τροχιά ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 8,9%, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική αρχή Destatis, έναντι προβλέψεων για αύξηση 8,1%.

Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα, η ισχύς του οποίου ξεκινά σε 45 ημέρες και στο οποίο προβλέπονται ποινές για κατοίκους των ΗΠΑ και αμερικανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν ή έχουν συναλλαγές με τις συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για το πρόσθετο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης ύψους $1 τρισ., ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των δύο πλευρών παραμένουν αρκετά ζητήματα προς επίλυση. Τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, με τις αιτήσεις να διαμορφώνονται την προηγούμενη εβδομάδα στα 1,18 εκατ. (εκτίμηση: 1,4 εκατ.).

Τέλος, σημειώνεται η υποχώρηση των futures του S&P 500 κατά 0,42% προϊδεάζουν για πτωτικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.