ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη έκλεισαν Dow Jones και S&P 500-«Άλμα» για πετρέλαιο και ασήμι Κύριο

22:59 - 10 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη έκλεισαν Dow Jones και S&P 500-«Άλμα» για πετρέλαιο και ασήμι
Με ισχυρά κέρδη ολοκληρώνει τη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, μετά τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για ενίσχυση της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το Σάββατο τέσσερα διατάγματα που προβλέπουν το πάγωμα των μισθολογικών φορολογικών εισφορών, την χορήγηση επιδομάτων ανεργίας ύψους 400 δολαρίων ανά εβδομάδα, την προστασία ενοικιαστών και δανειοληπτών που απειλούνται με έξωση και την αναστολή της καταβολής δόσεων φοιτητικών δανείων.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι ανοιχτή στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους ηγέτες των Δημοκρατικών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και μάλιστα είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερη χρηματική βοήθεια προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός.

Στο πεδίο των σινοαμερικανικών σχέσεων, το Πεκίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα κυρώσεις σε βάρος 11 Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων οι γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ. Οι κινεζικές κυρώσεις έρχονται ως αντίποινα σε παρόμοια μέτρα της Ουάσινγκτον εναντίον Κινέζων αξιωματούχων που κατηγορούνται ότι υπονομεύουν την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Berkshire Hathaway Inc. του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε «άλμα» 87% στα κέρδη του β'  τριμήνου. Από την πλευρά της η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International ανακοίνωσε ζημιές που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το β'  τρίμηνο, ενώ τα έσοδα έχασαν τις προβλέψεις της Wall Street. Άνω των εκτιμήσεων ήταν και οι ζημιές που ανακοίνωσε η Royal Caribbean Cruises Ltd.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Στις αμερικανικές συναλλαγές, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,31% στις 27,792.88 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,29% στις 3,360.96 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 10,968.36 μονάδες.

«Άλμα» για πετρέλαιο και ασήμι-Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης από τη Saudi Aramco ώθησαν υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,8% στα 41,94 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ Οκτωβρίου ανέβηκε κατά 1,3% στα 44,99 δολάρια το βαρέλι.

Το γεωπολιτικό ρίσκο οδήγησε στα κέρδη τον χρυσό, μετά την πτώση της Παρασκευής, η οποία τερμάτισε ένα σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου βρέθηκε σε θετικό έδαφος κατά 0,6% στα 2.039,70 δολ. ανά ουγγιά. Ισχυρά κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κερδίζει 6,3% και να κλείνει στα 29,261 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:10 - 10 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.