ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Κρεσέντο ανόδου για S&P 500 και Nasdaq

16:56 - 26 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Κρεσέντο ανόδου για S&P 500 και Nasdaq
Προς νέα ιστορικά υψηλά οδεύουν οι δύο εκ των τριών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, δηλαδή ο S&P 500 και ο Nasdaq. Οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, την Πέμπτη στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,15% και διαμορφώνεται στις 28.204,92 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,16% στις 3.449,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,60% στις 11.535,11 μονάδες.

Όσον αφορά τη Fed, ο ισχυρός άνδρας της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να περιγράψει πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο πολιτικής της Fed που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον πληθωρισμό να τρέξει σε πιο αυξημένα επίπεδα απ' ό,τι στο παρελθόν. Αυτό θα επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να τερματίσει την πρακτική της αύξησης των επιτοκίων με την πρώτη ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές ενισχύονται, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά σημείωσαν άλμα τον Ιούλιο καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει μετά τις διαταραχές που προκάλεσαν τα μέτρα των προηγούμενων μηνών για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 11,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 5%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:07 - 26 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.