ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις και απώλειες στη Wall Street

16:59 - 17 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Ρευστοποιήσεις και απώλειες στη Wall Street
Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καταγράφωντας απώλειες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης, παρά τα θετικά μηνύματα που εξέπεμψε η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve και η συνέντευξη του επικεφαλής τραπεζίτη, Τζερόμ Πάουελ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,76% στις 27.818 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να υποχωρεί 1,09% στις 3.348 μονάδες. Μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq, με τις απώλειες αν ανέρχονται σε 1,39% στις 10.897 μονάδες.

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια, μεταξύ 0% και 0,25%, η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επιστέγασε τις εργασίες της διήμερης σύσκεψης, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της για αλλαγή στη νομισματική πολιτική και στη διαχείριση του πληθωρισμού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed, τονίζει ότι «αναμένει να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική» μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% κατά μέσο όρο και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να εδραιωθούν στο 2%.

Παράλληλα, σε σταθερά επίπεδα κινήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας εξακολουθούν να ασκούν την επιρροή τους σε μια περίοδο, που υπό κανονικές συνθήκες θα μείωνε τον αριθμό των επιδομάτων λόγω της θερινής σεζόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 33.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στις 860.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο αριθμός των ανθρώπων, που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μέσω των τακτικών κρατικών προγραμμάτων, μειώθηκε κατά 916.000 στα περίπου 12,6 εκατ. την εβδομάδα μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια γρήγορη ανάκαμψη καθώς αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με τα lockdowns, αλλά η πλήρης ανάκαμψη ίσως χρειαστεί έως και πέντε χρόνια», δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κάρμεν Ράινχαρτ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.