ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες στο φινάλε της Wall Street Κύριο

22:58 - 29 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Μικρές απώλειες στο φινάλε της Wall Street
Με ήπια πτώση ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικανικοί χρημαστηριακοί δείκτες με πιέσεις από τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές κι ενώ τα επενδυτικά βλέμματα είναι στραμμένα στο πρώτο debate μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Οι ταπεζικές μετοχές παρέδωσαν ορισμένα από τα κέρδη του προηγούμενου διαστήματος, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού δημιουργούν ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Παράλληλα, ο ενεργειακός κλάδος διολίσθησε, μετά τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε το πετρέλαιο και τις πιθανές επιπτώσεις στη ζήτηση καυσίμων λόγω της πανδημίας.

Η πρώτη τηλεοπτική προεκλογική τηλεμαχία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο, με συντονιστή τον παρουσιαστή του Fox News Κρις Ουάλας και θα έχει διάρκεια 90 λεπτών. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα να βρεθούν οι φορολογικές ατασθαλίες του προέδρου, όπως αποκάλυψαν οι New York Times.

Παράλληλα, ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, ύψους $2,2 τρισ., δίνουν στη δημοσιότητα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,48% στις 27,451.81 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,48% στις 3,335.50 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,29% στις 11,085.25 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αργού. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 3,2% στα 39,29 δολάρια το βαρέλι. Το μπεντε Νοεμβρίου έπεσε 3,3% στα 41,03 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο.

Αντιθέτως, η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έδωσε περιθώρια ανόδου στο χρυσό. Έτσι, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 1,1% στα 1.903,20 δολάρια ανά ουγγιά. Άλμα για το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 3,6% στα 24,445 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.