ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street λόγω Τραμπ

18:15 - 02 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street λόγω Τραμπ
Με απότομη πτώση ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ την Παρασκευή, καθώς οι ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό επηρεάζει τις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι μίλησε ξανά για τις προοπτικές συμφωνίας ενός πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,57% στις 27.658 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,72% στις 3.356 μονάδες. Μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος μειώνεται κατά 1,13% στις 11.198 μονάδες.

Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται 32 μέρες πριν τις κάλπες, η είδηση ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, γεννά ερωτήματα για το αν θα επηρεαστεί η υγεία του και κατά συνέπεια η εκλογική διαδικασία.

Στο πεδίο της οικονομίας, σε μικρότερο ποσοστό από ό,τι αναμενόταν, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με το ρυθμό ανάκαμψης ωστόσο να παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης σε σχέση με τον Ιούλιο.

Στο πεδίο των συναλλαγών, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Amgen, Boeing, Apple, Microsoft, Walmart, Cisco, Intel, Merck και Procter & Gamble. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 02 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.