ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα εννεαμήνου

17:16 - 12 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα εννεαμήνου
Κέρδη σημειώνουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τεχνολογικό δείκτη να είναι «μπροστάρης», καθώς καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, ξεπερνώντας το 1%.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου και του εννεαμήνου, οι οποίες αναμένεται να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας, μετά το δραματικό δεύτερο τρίμηνο, που περιλάμβανε το lockdown των μεγάλων οικονομιών λόγω κορονοϊού.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα να δείξουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν μπει σε τροχιά ανάκαμψης, αν και η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη κάτι που συνεχίζει να πλήττει τόσο τις καταναλωτικές δαπάνες όσο και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική καμπάνια για τις αμερικανικές εκλογές και τα δεδομένα, όσο πλησιάζουμε την 3η Νοεμβρίου, γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένα. Π.χ. ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, και δη σε κρίσιμες πολιτείες, μπαίνει εκ νέου στη μάχη ισχυριζόμενος ότι δεν νοσεί πλέον από κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να επιδείξει αξιόπιστα στοιχεία ότι είναι αρνητικός.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,57% στις 28.748,53 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,85% στις 3.506,70 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,25% στις 11.725,20 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.