ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τεχνολογικός κλάδος οδήγησε σε νέα ισχυρή άνοδο τη Wall Street Κύριο

23:09 - 12 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Ο τεχνολογικός κλάδος οδήγησε σε νέα ισχυρή άνοδο τη Wall Street
Με αξιοσημείωτα κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street. Ο τεχνολογικός τομέας κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο, με το ανοδικό σερί του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης να συνεχίζεται.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,88% στις 28.837,52 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,66% στις 3.534,94 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 2,56% στις 11.876,26 μονάδες.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να μονοπωλήσουν τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου, οι οποίες αναμένεται να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας μετά το εφιαλτικό β' τρίμηνο του «κλειδώματος» της οικονομίας.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα να δείξουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν μπει σε τροχιά ανάκαμψης, αν και η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη κάτι που συνεχίζει να πλήττει τόσο τις καταναλωτικές δαπάνες όσο και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο

Με βαριές απώλειες έκλεισε το αργό τη Δευτέρα υπό το βάρος των ανησυχιών που προκάλεσε η επαναφορά της προσφοράς από Λιβύη, Νορβηγία και τον Κόλπο του Μεξικού σε μια αδύναμη αγορά λόγω της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,17 δολ. ή 2,9% και έκλεισε στα 39,43 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, το Brent Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, έχασε 1,13 δολ. ή 2,6% διολισθαίνοντας στα 41,72 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

«Μάζεψε» τα αρχικά του κέρδη ο χρυσός

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, με το πολύτιμο μέταλλο να χάνει ένα μέρος από την ανοδική ώθηση, που του έδινε η αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 2,70 δολ. ή 0,1% στα 1.928,90 δολ. ανά ουγγιά. Πιο ισχυρά κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κερδίζει 16 cents ή σχεδόν 0,7% στα 25,271 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 0,6% στα 3,064 δολ. η λίβρα.

Το νέο σύστημα Τζόνσον ενισχύει την βρετανική λίρα

Οι ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για τα νέα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα φέρνουν κέρδη για την βρετανική λίρα.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένα σύστημα τριών επιπέδων, με κλιμακούμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Οι περιοχές της χώρας χωρίζονται σε «μεσαίου», «υψηλού» και «πολύ υψηλού» επιπέδου κινδύνου. Η κίνηση αυτή έδωσε ώθηση στο βρετανικό νόμισμα.

Αναλυτικότερα, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,17% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 0,9041. Στο ίδιο μήκος κύματος, η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,15% έναντι του δολαρίου και η σχετική ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,3066. Τέλος, το ευρώ χάνει κατά 0,08% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,1814.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:16 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.