ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Πτωτικό ξεκίνημα μετά τα χθεσινά ρεκόρ

18:31 - 18 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Πτωτικό ξεκίνημα μετά τα χθεσινά ρεκόρ
Αρνητικά είναι τα πρόσημα στην τελευταία αμερικανική χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τα χθεσινά νέα ρεκόρ λόγω της αισιοδοξίας για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Οι ηγέτες του Κογκρέσου βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο τόνωσης ύψους 900 δισ. δολαρίων, που αποτελεί προϊόν συμβιβασμού Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών μετά από μήνες διαπραγματεύσεων.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ, ανέφερε ότι "μια συμφωνία των δύο κομμάτων και των δύο σωμάτων στο Κογκρέσο μοιάζει να είναι πια στο χέρι μας". Η κορυφαία μορφή του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, επιβεβαίωσε ότι και η παράταξή της κινείται προς συμβιβασμό.

Εν τω μεταξύ, μεγάλος όγκος συναλλαγών αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της ιστορικής εισαγωγής της Tesla στον S&P 500, που θα πραγματοποιηθεί κατά το κλείσιμο. Με κεφαλαιοποίηση στα 600 δισ. δολάρια η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εισαχθεί ως η έβδομη μεγαλύτερη μετοχή στον δείκτη.

Η είσοδος της Tesla συμπίπτει και με το λεγόμενο quadruple witching, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε τρίμηνο, όταν λήγουν τα options και τα futures δεικτών και μετοχών. Οπότε πολλοί αναμένουν η σημερινή ημέρα να είναι από τις πλέον «ενεργές» της χρονιάς όσον αφορά τις συναλλαγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,56% στις 30,134.19 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,53% στις 3,702.92 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,15% στις 12,746.14 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:33 - 18 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.