ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νωθρό ξεκίνημα στη Wall Street-Στο επίκεντρο το πακέτο τόνωσης

18:13 - 22 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Νωθρό ξεκίνημα στη Wall Street-Στο επίκεντρο το πακέτο τόνωσης
Μικτά πρόσημα καταγράφει την Τρίτη το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη, με τους επενδυτές της Wall Street να βρίσκονται ανάμεσα στην αρνητική εξέλιξη με την μετάλλαξη του κορονοϊού, αλλά και στο θετικό γεγονός της έγκρισης του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης 900 δισ. δολαρίων από το Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική Γερουσία πέρασε τη Δευτέρα το πακέτο στήριξης ύψους σχεδόν 900 δισ. δολαρίων, που θα δώσει «ανάσα» στην πληττόμενη από την πανδημία αμερικανική οικονομία. Η έγκριση του πακέτου τόνωσης θεωρείται από τους αναλυτές ένα κρίσιμο βήμα για την στήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών που έχουν υποστεί ένα σφοδρό πλήγμα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που συνεχίζει να επελαύνει στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ανησυχία επικρατεί λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας του νέου στελέχους του κορονοϊού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για εκατομμύρια ανθρώπους εντείνοντας τις υφεσιακές πιέσεις. Οι ειδικοί πάντως από τον χώρο της υγείας εκτιμούν ότι τα εμβόλια που έχουν ήδη αναπτυχθεί και αναπτύσσονται κατά του κορονοϊού φαίνεται πώς θα έχουν αποτελεσματικότητα και κατά του νέου στελέχους.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 33,4% το τρίτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της τρίτης εκτίμησης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για άνοδο κατά 33,1%, που ήταν ήδη η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην αμερικανική Ιστορία.

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,53% στις 30.056,89 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,06% στις 3.692,80 μονάδες. Αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,72% στις 12.834,39 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 22 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.