ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά νέων ρεκόρ κινείται στο ξεκίνημα η Wall Street

18:15 - 30 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Σε τροχιά νέων ρεκόρ κινείται στο ξεκίνημα η Wall Street
Πρόσω ολοταχώς για νέα ιστορικά υψηλά «βαδίζουν» οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αφήνοντας πίσω το χθεσινό πτωτικό «διάλειμμα».

Η είδηση ότι οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca και της Οξφόρδης δίνει ώθηση στους επενδυτές, οι οποίοι εστιάζουν και στις εγχώριες εξελίξεις και συγκεκριμένα στις πολιτικές διεργασίες για την αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης, που θα λάβουν οι Αμερικανοί στο πλαίσιο του πακέτου τόνωσης των 900 δισ. δολαρίων, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κογκρέσο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες της Wall Street «σκαρφάλωσαν» σε νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη έκλεισαν με μικρές απώλειες μετά την απόφαση του ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, να «μπλοκάρει» την πρωτοβουλία των Δημοκρατικών να περάσουν με γρήγορες διαδικασίες το νομοσχέδιο που ψήφισε τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων, για την αύξηση του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης στις επιταγές προς τα νοικοκυριά, από τα 600 στα 2.000 δολάρια. 

Όσον αφορά τις σημερινές συναλλαγές, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,54% στις 30.498,17 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,44% στις 3.743,48 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,37% στις 12.897,68 μονάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street οδεύουν σε μεγάλα ετήσια κέρδη. Ο Dow Jones βρίσκεται 6,3% υψηλότερα από την αρχή του έτους, ο S&P 500 έχει καταγράψει άνοδο 15,3% και ο Nasdaq έχει πραγματοποιήσει «άλμα» πάνω από 43%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.