ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική τροχιά έκλεισε η Wall-Ράλι για τον Nasdaq

22:58 - 19 Ιαν 2021 | Χρηματιστήρια
Σε ανοδική τροχιά έκλεισε η Wall-Ράλι για τον Nasdaq
Σε ανοδικό έδαφος ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει «άλμα», στον απόηχο της ομιλίας της νέας υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η Τζάνετ Γέλεν τόνισε σήμερα σε επιτροπή της Γερουσίας ότι τώρα είναι η ώρα για γενναία δράση κατά της πανδημίας με ένα ακόμα μεγάλο πακέτο τόνωσης. «Ούτε εγώ ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος προτείνουμε αυτό το πακέτο ανακούφισης, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το βάρος του χρέους της χώρας. Αλλά αυτή τη στιγμή, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε γενναία» υπογράμμισε.

Οι κορυφαίες τεχνολογικές εισηγμένες στη Wall Street σημειώνουν σημαντικά κέρδη, μετά το σήμα της JPMorgan στους επενδυτές να επιστρέψουν τις τοποθετήσεις τους σε αυτές.

Σε επίπεδο δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,38% στις 30,930.52 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,80% στις 3,798.56 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 1,53% στις 13,197.18 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα το αργό. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου – το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο – πρόσθεσε 1,2% και έκλεισε στα 52,98 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, με θετικό πρόσημο έκλεισε και ο χρυσός. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου ανέβηκε κατά 0,6% στα 1.840,20 δολ. ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο έχασε 1,2% την Παρασκευή και έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.