ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβγαλε «άμυνες» η Wall Street-Δεν «άντεξε» ο τεχνολογικός κλάδος Κύριο

23:14 - 03 Μαϊ 2021 | Χρηματιστήρια
Έβγαλε «άμυνες» η Wall Street-Δεν «άντεξε» ο τεχνολογικός κλάδος
Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε ο Μάιος για τη Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να επιστρέφει από τις απώλειες της Παρασκευής (30/4), λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες των επενδυτών για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν ανοδικά λόγω των εταιρικών κερδών, ενώ ο Nasdaq δέχθηκε πιέσεις από τις απώλειες βασικών μετοχών του δείκτη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 34.113,89 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 4.194 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,48% και έκλεισε στις 13.895,12 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, με ρυθμούς ρεκόρ αναπτύχθηκε η δραστηριότητα του κλάδου της μεταποίησης τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 60,5 μονάδες τον Απρίλιο από 59,1 μονάδες τον Μάρτιο, λίγο χαμηλότερα από την προκαταρκτική μέτρηση στις 60,6 μονάδες. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση από την έναρξη της έρευνας το 2007.

Σε ανοδικό «μονοπάτι» το πετρέλαιο λόγω αυξημένης ζήτησης

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για τις τιμές του πετρελαίου, με αρωγό την ενισχυμένη ζήτηση, η οποία υπερκέρασε τους φόβους των επενδυτών για την «εκτόξευση» των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία.

«Σε κάποιο βαθμό, δεδομένης της έναρξης του θερμότερου καιρού σε πολλά σημεία, τα χειρότερα της πανδημίας μπορεί να έχουν ήδη αποτιμηθεί και αυτό θα φέρει ούριο άνεμο για την ζήτηση του πετρελαίου», δήλωσε στο Marketwatch ο Phillip Streible της Blue Line Futures.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul Jabbar, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο OPEC+ θα συνεχίσει να προσπαθεί να κρατήσει τις τιμές «εντός των φυσιολογικών ορίων», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο υποχώρησης των τιμών».

Ειδικότερα, στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου για το αμερικάνικο αργό, η τιμή κέρδισε 0,91 δολάρια ή 1,4%, κλείνοντας στα 64,49 δολάρια το βαρέλι. Το Brent Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 80 cents ή 1,2% στα 67,56 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Το «αδύναμο» δολάριο οδήγησε στα κέρδη τον χρυσό

Ανοδικό ήταν το κλείσιμο της συνεδρίασης και για τον χρυσό, ο οποίος επέστρεψε στα κέρδη μετά από ένα σερί τεσσάρων αρνητικών συνεδριάσεων.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην «αδυναμία» του δολαρίου και στην υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που ενίσχυσαν την αγορά του πολύτιμου μετάλλου.

Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου αυξήθηκε 24,10 δολάρια ή 1,4%, κλείνοντας στα 1.791,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τα 1.798,90 δολάρια. Η τιμή με την οποία κατέληξε είναι και η υψηλότερη από τις 21 Απριλίου.

Παράλληλα, η τιμή του ασημιού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκε 1,09 δολάρια ή 4,2%, κλείνοντας στα 26,96 δολάρια η ουγγιά, που είναι και η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση και τιμή κλεισίματος από τον Φεβρουάριο.

Τέλος, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπεσε στο 1,61% ενώ το αμερικανικό δολάριο χάνει 0,3% με βάση τον δείκτη ICE U.S. Dollar.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:22 - 03 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.