ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο διαφορετικές τάσεις και μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

10:05 - 02 Ιουν 2021 | Χρηματιστήρια
Δύο διαφορετικές τάσεις και μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη (2/6) τα ασιατικά χρηματιστήρια. Η οικονομική αισιοδοξία και η ανησυχία για τον πληθωρισμό συγκρούονται κάτι που αποτυπώνεται και στις αγορές.

Το δυναμικό ξεκίνημα της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου, αλλά και η συντηρητική πορεία που ακολούθησε φαίνεται επηρεάζει τις ασιατικές αγορές και μόνο στην Αυστραλία καταγράφηκαν σημαντικά κέρδη, με τον δείκτη S&P/ASX 200 να κερδίζει 1,05%. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και η αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8% το α’ τρίμηνο του έτους, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,46% στις 28.946,14 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,74%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,85%. Φαίνεται πως οι κυβερνητικές αποφάσεις για αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου τεκνοποίησης στη χώρα επηρέασαν τους ομίλους υγείας, κάτι που γίνεται εμφανές και στο ασιατικό χρηματιστήριο.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi παρουσίασε οριακή αύξηση 0,03%, καθώς επηρεάστηκε από τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Ινδονησία ενισχύονται, ενώ στην Ταϊλάνδη υποχωρούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:15 - 02 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.