ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο του κινεζικού πληθωρισμού

09:45 - 09 Ιουν 2021 | Χρηματιστήρια
Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο του κινεζικού πληθωρισμού
Η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Κίνας είχε άμεση επίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια, στα οποία παρουσιάστηκαν πτωτικές τάσεις την Τετάρτη (9/6).

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,35% στις 28.860,80 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,22%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,13%. Αντίθετα, πτώση κατέγραψε και ο Shenzhen Component κατά 0,24%. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας αυξήθηκε τον Μάιο με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό σε περισσότερα από 12 χρόνια, πράγμα που επισημαίνει τις παγκόσμιες πιέσεις του πληθωρισμού σε μια εποχή που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να προωθήσουν την ανάπτυξη, η οποία πλήττεται από την πανδημία.

Καθίσταται σαφές πως οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι τα μέτρα τόνωσης θα μπορούσαν να εντείνουν τον παγκόσμιο πληθωρισμό και να αναγκάσουν τις κεντρικές τράπεζες να αυστηροποιήσουν την πολιτική τους, περιορίζοντας ενδεχομένως την ανάκαμψη.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,97%. Ο δείκτης σε Ταϊβάν υποχώρησε, ενώ οι δείκτες σε Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη ενισχύθηκαν.

Στην Αυστραλία καταγράφηκαν απώλειες, με τον δείκτη S&P/ASX 200 να υποχωρεί 0,31%.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αύξησε τις αρχικές της προβλέψεις για την ανάπτυξη, αναμένοντας τώρα πως η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί με ρυθμό 5,6% φέτος, έναντι του 4% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 09 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.