ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» η Wall Street- «Βουτιά» για τον Dow Jones

17:12 - 18 Ιουν 2021 | Χρηματιστήρια
Στο «κόκκινο» η Wall Street- «Βουτιά» για τον Dow Jones
Σε κλοιό ρευστοποιήσεων παραμένει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν τις ανησυχίες τους, μετά τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Μεγαλύτερος «χαμένος» ο Dow Jones με τις απώλειες άνω του 1% που καταγράφει.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed υπέδειξε το ενδεχόμενο έως και δύο αυξήσεων επιτοκίων εντός του 2023, αναθεωρώντας παράλληλα ανοδικά την πρόβλεψή της για το ρυθμό του πληθωρισμού.

Ταυτόχρονα, η Fed συζήτησε την σταδιακή μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων της κεντρικής τράπεζας που σήμερα φτάνει τα 120 δισ. δολάρια το μήνα.

Παράλληλα, το στέλεχος της Fed, Τζιμ Μπούλαρντ, ανέφερε ότι αναμένει την πρώτη αύξηση επιτοκίων της τράπεζας προς το τέλος του επόμενους έτους, δηλαδή νωρίτερα από ό,τι αναφέρεται στις πρόσφατες προβλέψεις της Fed.

Σημειώνεται επίσης ότι οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την ταυτόχρονη λήξη σε ένα ευρύ φάσμα παράγωγων συμβολαίων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολισθαίνει κατά 1,34% και διαπραγματεύεται στις 33.370,86 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,97% στις 4.180,78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,58% στις 14.079,32 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.