ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: S&P και Nasdaq διατηρούν τα κέρδη τους

23:10 - 29 Ιουν 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: S&P και Nasdaq διατηρούν τα κέρδη τους
Θετικά ήταν σήμερα (29/6) τα πρόσημα για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, παρά τις ευρύτερες ανησυχίες που επικρατούν παγκοσμίως στις αγορές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,5% και έκλεισε στις 34.301,42 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 κέρδισε 0,07% στις 4.293,50 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,19% στις 14.527,60 μονάδες.

Οι εταιρείες τεχνολογίας και λιανικής σημείωσαν άνοδο, σε γενικές γραμμές.

Η Moderna Inc. κινήθηκε θετικά αφού ανέφερε ότι το εμβόλιο της παρήγαγε αρκετά ισχυρά αντισώματα έναντι της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Υπενθυμίζεται ότι το δολάριο υποχώρησε κάτω από το υψηλό των δύο μηνών έναντι των μεγάλων ομολόγων του. Ενώ, αλματώδης αύξηση καταγράφηκε στις αξίες των ακινήτων της χώρας.

Στο σύνολό τους, τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο δε σημείωσαν ιδιαίτερη άνοδο την Τρίτη, με τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ασία, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ και την ενδεχόμενη επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Πετρέλαιο

Προτού ακόμα γίνουν οι ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ+, το πετρέλαιο παρουσίασε ανεπαίσθητη άνοδο, μένοντας κάτω των 73 δολαρίων ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του ενδιάμεσου πετρελαίου Δυτικού Τέξας (WTI) κέρδισε 0,1% στα 72,98 δολάρια ανά βαρέλι.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, μένοντας οριστικά κάτω από τα 73 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τον ΟΠΕΚ +, η Ρωσία έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει την αύξηση της παραγωγής, ενώ η Σαουδική Αραβία φαίνεται να επιδεικνύει διστακτικότητα ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης αλλά και της παγκόσμιας εξάπλωσης της μετάλλαξης δέλτα. Ο οργανισμός καθυστέρησε τις προκαταρκτικές συνομιλίες μεταξύ των υπουργών κατά μία ημέρα προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο στην επίλυση των διαφορών.

Χρυσός

Με σημαντική πτώση έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν κατά 1% στα 1.763 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως τα διεθνή χρηματιστήρια φάνηκε να προτιμούν τις επιχειρήσεις και όχι μία «αργή αλλά σταθερή» επένδυση, όπως αυτή του πολύτιμου μετάλλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:07 - 29 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.