ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Tesla και τράπεζες στήριξαν την άνοδο

23:10 - 12 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Tesla και τράπεζες στήριξαν την άνοδο
Οι μετοχές των αμερικανικών χρηματιστηρίων κινήθηκαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εταιρικές ανακοινώσεις για την πορεία του δεύτερου τριμήνου.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 34.996 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,36% στις 4.383,70 μονάδες, ενώ, αντίστοιχα, άνοδο σημείωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 0,21% στις 14.733,20 μονάδες.

H Tesla και ο τραπεζικός κλάδος στήριξαν την άνοδο.

Οι μετοχές και τα ομόλογα σημείωσαν άνοδο, εν μέσω μείωσης των μακροπρόθεσμων επιτοκίων και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, καθώς οι κεντρικές τράπεζες καθυστερούν να χαλαρώσουν την υποστήριξη που προωθεί την ανάκαμψη από την πανδημία. Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και την επιβράδυνση των ποσοστών εμβολιασμού, από κοινού με το χρόνο κατά τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τις διευκολύνσεις.

Πετρέλαιο

Το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά τη Δευτέρα, με τους εμπόρους να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις στη ζήτησης από την αναζωπύρωση του κορονοϊού σε αρκετές περιοχές του πλανήτη, από κοινού με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα.

Παράλληλα, νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν επιβληθεί σε περιοχές της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και του Βιετνάμ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, επιβαρύνοντας τις προοπτικές ζήτησης για πετρέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Αυγούστου για το αργό τύπου West Texas Intermediate έχασε 0,6% στα 74,10 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ, υποχώρησε κατά 0,5% πέφτοντας στα 75,16 δολάρια το βαρέλι.

Επιπροσθέτως, ένας ακόμα παράγοντας που φαίνεται να συσκοτίζει τη στάση των επενδυτών είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ+ που επικαλείται το Reuters, ο Οργανισμός δεν έχει σημειώσει ακόμη πρόοδο στην επίλυση της διαμάχης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια διαφωνία που οδήγησε σε μη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Χρυσός

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο χρυσός κατά την έναρξη της εβδομάδας. Φαίνεται ότι η άνοδος του δολαρίου από κοινού με την ενίσχυση των μετοχών επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το μέταλλο, που κράτησε βέβαια το επίπεδο των 1.800 δολαρίων για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Μάλιστα, κάποιοι αναλυτές θεωρούν πως οι επενδυτές επιχείρησαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων, χωρίς να λάβουν εξαιρετικά ρίσκα.  

Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό υποχώρησε σήμερα κατά 0,3% κλείνοντας στα 1.805,90 δολάρια η ουγγιά, έπειτα από την άνοδο κατά 0,6% που κατέγραψε την Παρασκευή.

Στα λοιπά μέταλλα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι κρατήθηκε οριακά αμετάβλητο, κλείνοντας στα 26,24 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 4,32 δολάρια η λίβρα.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα κέρδισε 2,5% στα 1.123 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου κινήθηκε ανοδικά κατά 1,7% στα 2.859,30 δολάρια η ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:16 - 12 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.