ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβασμένες οι εξαγωγές της Κίνας-Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

09:46 - 13 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Ανεβασμένες οι εξαγωγές της Κίνας-Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές
Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Τρίτη (13/7) οι ασιατικές αγορές.

Με ώθηση από τη Wall Street, αλλά και ενθαρρυντικά στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας, ο σύνθετος δείκτης Shangai Composite κερδίζει 0,45%, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κινείται ανοδικά κατά 1,86%. Ο Shenzen υποχωρεί κατά 0,03%.

O ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,46% και ο Kospi της Νότιας Κορέας επίσης κερδίζει 0,77%.

Ανοδικά οι εξαγωγές της Κίνας

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον Ιούνιο. Ωστόσο, η συνολική ανάπτυξη του εμπορίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενδέχεται να επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, προειδοποίησε τελωνειακός αξιωματούχος την Τρίτη, αντανακλώντας εν μέρει την αβεβαιότητα της πανδημίας COVID-19 καθώς η παραλλαγή του ιού Delta καταστρέφει ορισμένες χώρες.

Οι συνολικές εισαγωγές ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες, αν και ο ρυθμός των κερδών μειώθηκε από τον Μάιο, με τις τιμές να ενισχύονται από τις υψηλές τιμές των πρώτων υλών, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία την Τρίτη.

Χάρη στις προσπάθειες του Πεκίνου να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία νωρίτερα από τους εμπορικούς της εταίρους, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου κατάφερε να επιτύχει μια σταθερή οικονομική αναζωογόνηση από την πτώση που προκλήθηκε από τον κοραναϊό τους πρώτους μήνες του 2020.

Η παγκόσμια χαλάρωση στα μέτρα COVID-19 και οι προσπάθειες εμβολιασμού φάνηκε να ενισχύουν την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για κινεζικά προϊόντα. Η Γερμανία, για παράδειγμα, η οποία ήταν αρχικά αργή στην προσπάθειά της για εμβολιασμό, δήλωσε ότι αυτό το μήνα είχε καλύψει τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που είχε ένα εμβόλιο COVID-19. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί εμβολιάζονται πλήρως, ενώ σε άλλα μέρη της Ευρώπης το ποσοστό έχει επίσης αυξηθεί πρόσφατα.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν 36,7% από έτος σε έτος τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις 30,0% αλλά επιβραδύνθηκαν από αύξηση 51,1% τον Μάιο, που ήταν ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε μια δεκαετία.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας κατά το πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 3% στην πρώτη συρρίκνωση για την περίοδο από το 2013, καθώς η έλλειψη ποσοστώσεων εισαγωγών και οι αυξανόμενες παγκόσμιες τιμές μείωσαν τις αγορές, αλλά οι εισαγωγές σόγιας, φυσικού αερίου και σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν.

Συνολικά η Κίνα παρουσίασε εμπορικό πλεόνασμα 51,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με την πρόβλεψη της δημοσκόπησης για πλεόνασμα 44,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το πλεόνασμα 45,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 13 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.