ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street μετά το sell off

23:03 - 20 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street μετά το sell off
Η Wall Street επανήλθε την Τρίτη (20/7) με όλους τους κύριους δείκτες να ενισχύονται, παρότι δεν έχουν εξαλειφθεί οι ανησυχίες που προκαλεί η παγκόσμια επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street αυξήθηκαν περισσότερο από 1%, με τον Dow να ανακάμπτει από τη χειρότερη μέρα του σε εννέα μήνες. Οι αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα των Η.Π.Α. σημείωσαν νέα χαμηλά επίπεδα πέντε μηνών, αντιστρέφοντας πτώση 10 μονάδων από την προηγούμενη περίοδο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,72% και διαπραγματεύεται στις 34.544,57 μονάδες.

Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 1,70% φτάνοντας 4.330,90 μονάδες, ενώ, άνοδο σημείωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 1,90% στις 14.545,60 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Virgin Galactic φαίνεται να βρίσκεται υπό πίεση σήμερα καταγράφοντας πτώση 8% ενδοσυνεδριακά, έπειτα από την επιτυχημένη διαστημική πτήση της Blue Origin.

Παράλληλα, πέραν των εξελίξεων στο χώρο της πανδημίας παγκοσμίως, προβληματισμό φαίνεται να προκαλεί και η πορεία της αντιμονοπωλιακής πολιτικής που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν όσον αφορά τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Πετρέλαιο

Αισθητά υψηλά κινήθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, έπειτα από τις συνταρακτικές απώλειες που καταγράφηκαν χθες στον απόηχο της απόφασης των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+ περί αύξησης παραγωγής από τον Αύγουστο.

Ωστόσο, δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η επενδυτική εμπιστοσύνη: οι αναλυτές βλέπουν πιθανότητα πτώσης ζήτησης πετρελαίου λόγω της διαρκώς εντεινόμενης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού WTI ενισχύθηκαν κατά 1,5% και διαμορφώθηκαν στα 67.42 δολάρια ανά βαρέλι.

Το μπρεντ, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 1,2% αγγίζοντας 67.20 δολάρια ανά βαρέλι.

Χρυσός

Ανοδική ήταν και η πορεία που κατέγραψε ο χρυσός την Τρίτη.

Κατά τα φαινόμενα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο. Ωστόσο, είναι πιθανό η τιμή να παρέμεινε συγκρατημένη λόγω και της ανόδου της τιμής του δολαρίου.

Ως εκ τούτου, τα συμβόλαια χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, σημείωσαν κέρδη 0,1% και διαμορφώθηκαν στα 1.811 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα λοιπά βασικά μέταλλα, ο άργυρος έχασε 0,71% στα 24,965 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός κινείται υψηλότερα κατά 1,59% στα 4,2683 δολάρια η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:22 - 21 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.