ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια ανάκαμψη για τη Wall Street

17:00 - 20 Αυγ 2021 | Χρηματιστήρια
Ήπια ανάκαμψη για τη Wall Street
Τόσο η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα όσο και η προσπάθεια πρόβλεψης των επόμενων κινήσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, εξακολουθούν να προβληματίζουν τους επενδυτές, οι οποίοι σήμερα (20/8) παραμένουν διστακτικοί στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23% στις 34.974,86 μονάδες. Ο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,47% αγγίζοντας τις 4.426,40 μονάδες. Ενώ, ο Nasdaq πέφτει κατα 0,67% στις 14.638,60 μονάδες.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan δήλωσε προηγουμένως ότι παρακολουθεί την οικονομία με μεγάλη προσοχή για πιθανές επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να προσαρμόσει «κάπως» την άποψη του για την πορεία της νομισματικής πολιτικής εάν αποδειχθεί ότι το νέο στέλεχος επιβραδύνει ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη.

«Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα», σημείωσε ο Kaplan μιλώντας στο Fox Business Network.

Παλαιότερα, ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της σταδιακής μείωσης των αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

«Μέχρι τώρα [το στέλεχος Δέλτα] δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο» στις δραστηριότητες των καταναλωτών, όπως η έξοδος για ένα γεύμα. Ωστόσο, έχει αντίκτυπο στην αγορά εργασίας καθώς «καθυστερεί την επιστροφή στο γραφείο, επηρεάζει την ικανότητα των επιχειρήσεων να κάνουν νέες προσλήψεις λόγω του φόβου της μόλυνσης» και μπορεί να επηρεάζει και την βιομηχανική παραγωγή, υποστήριξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 20 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.