ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street με «βαρίδι» τη Meta

00:22 - 08 Φεβ 2022 | Χρηματιστήρια
Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street με «βαρίδι» τη Meta
Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή (7/2) συνεδρίαση στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τη μεγαλύτερη μεταβολή και μάλιστα πτωτικά κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 35.091,13 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,33% στις 4.485,50 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,58% στις 14.015,70 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, αρνητική πρωταγωνίστρια ήταν η Meta με τις νέες της απώλειες να «αγγίζουν» το 5,14%. Αντίθετα, η μετοχή της Peloton πραγματοποίησε «άλμα» 20% μετά από αναφορές ότι η Amazon και η Nike παρατάσσονται ως πιθανοί «μνηστήρες» για την εξαγορά της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Meta «τάραξε» τις αγορές, καθώς σε νέα της έκθεση ανέφερε ότι ενδέχεται το Facebook και το Instagram να μην είναι πλέον διαθέσιμα στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων είναι και οι Walt Disney και Twitter. Μέχρι στιγμής, το 56% των επιχειρήσεων του S&P 500 έχει ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα, με το 79% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και το 77% για τα έσοδα.

Διορθωτικές κινήσεις για το πετρέλαιο

Απώλειες μετά τα υψηλά 7ετίας κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη γεωπολιτική κρίση που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη και στην κόντρα μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας.

Τα «βλέμματα» στρέφονται επίσης στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς διαφαίνονται κάποια σημάδια προόδου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απομάκρυνση των αμερικανικών κυρώσεων στις πωλήσεις πετρελαίου.

Με αυτά τα δεδομένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 99 cents ή 1,1% και έκλεισε στα 91,32 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent Απριλίου υποχώρησε 58 cents ή 0,6% στα 92,69 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε ο χρυσός

Σε υψηλό τριών εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν την ερχόμενη Πέμπτη (10/2).

Στο πεδίο των συναλλαγών, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 14 δολ. ή 0,8% και έκλεισε στα 1.821,80 δολ. ανά ουγγιά. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τις 19 Ιανουαρίου, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου.

Ισχυρά κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να προσθέτει 60 cents ή 2,7% στα 23,076 δολ. ανά ουγγιά. Στον αντίποδα, ο χαλκός Μαρτίου έχασε 0,6% στα 4,463 δολ. η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:30 - 08 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.