ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακή ανάκαμψη της Wall Street ελέω αποκλιμάκωσης του ρωσο-ουκρανικού

00:20 - 16 Φεβ 2022 | Χρηματιστήρια
Εντυπωσιακή ανάκαμψη της Wall Street ελέω αποκλιμάκωσης του ρωσο-ουκρανικού
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα (15/2) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ελπίδων για εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης, με την απόσυρση μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από την ουκρανική μεθόριο.

Παρά την επενδυτική αισιοδοξία, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στο αποψινό του διάγγελμα ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά, κάνοντας έκκληση για λύση της γεωπολιτικής κρίσης μέσω της διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι όλες οι πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,22% στις 34.988,84 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,58% στις 4.471,10 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 2,53% στις 14.139,76 μονάδες. Μπήκε έτσι τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί.

Στα μάκρο της ημέρας, «εκτοξεύθηκαν» για άλλο ένα μήνα οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της πανδημίας παραμένουν. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης PPI κατέγραψε άνοδο 9,7% σε σύγκριση με πέρυσι, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι υπάρχει ένδειξη πως ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για ένα μεγάλο ακόμη διάστημα.

Τέλος στα απανωτά σερί του πετρελαίου και του χρυσού

Πτωτικά, μετά από καιρό, κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά επταετίας.

Οι απώλειες ήλθαν μετά από την είδηση πως μέρος των ρωσικών στρατευμάτων επιστρέφει στη βάση του, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 3,39 δολάρια ή σχεδόν 3,6% στα 92,07 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent Απριλίου υποχώρησε 3,20 δολάρια ή 3,3% στα 93,28 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες μετά από επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 13,20 δολάρια ή 0,7% και έκλεισε στα 1.856,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:36 - 16 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.