ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών με την ελπίδα...ουκρανικής λύσης

12:14 - 21 Φεβ 2022 | Χρηματιστήρια
Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών με την ελπίδα...ουκρανικής λύσης
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (21/2), υπό την προοπτική εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στις εντάσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποδέχθηκε «κατ' αρχήν» μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγοντας το δρόμο για ύστατες διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή εισβολής στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι εάν η Μόσχα δεν εξαπολύσει εισβολή τις επόμενες ημέρες, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μετά από προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στα εταιρικά νέα, η Credit Suisse δήλωσε την Κυριακή ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν μετά από μια συντονισμένη παγκόσμια έρευνα μέσων ενημέρωσης για μαζική διαρροή δεδομένων πελατών της τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Ελβετός δανειστής είπε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Organized Crime and Corruption Reporting Project και 46 άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς βασίστηκαν σε «μερικές, ανακριβείς ή επιλεκτικές πληροφορίες που αφαιρέθηκαν από το πλαίσιο».

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,20% στις 459,86 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ ενισχύεται 0,05% στις 15.049,24 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,28% στις 6.910,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,27% στις 7.534,95 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται καθοδικά 0,47%, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,14%, με τον πορτογαλικό PSI 20 να υποχωρεί 0,42%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.