ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Ζυγίζουν» τις επιπτώσεις του ρωσο-ουκρανικού οι επενδυτές

11:18 - 01 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Ζυγίζουν» τις επιπτώσεις του ρωσο-ουκρανικού οι επενδυτές
Στα «πράσινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης (1/3) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αξιολογούν τις συνέπειες της σύγκρουσης Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι δύο χώρες διεξήγαγαν τον πρώτο γύρο των συνομιλιών τους τη Δευτέρα και το Associated Press ανέφερε ότι περισσότερες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να γίνουν σύντομα.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ανακοίνωσαν βαριές κυρώσεις στη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Καναδάς έγινε το πρώτο δυτικό έθνος που στόχευσε συγκεκριμένα τη ρωσική ενέργεια όταν είπε ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν έχει αποκλείσει περιορισμούς στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη συγκεκριμένη βιομηχανία μέχρι στιγμής.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπερδιπλασίασε τη Δευτέρα το βασικό της επιτόκιο καθώς το ρούβλι έπεσε.

Στην Κίνα, ο κατασκευαστικός PMI ήταν στο 50,2 τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 49,9 σε δημοσκόπηση του Reuters. Το ποσοστό του Φεβρουαρίου είναι ελαφρώς υψηλότερο από το 50,1 του Ιανουαρίου.

Καταγράφηκε επίσης αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας της Κίνας.

Στην Αυστραλία, η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια στο 0,1%. Επεσήμανε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια «σημαντική νέα πηγή αβεβαιότητας» και ότι παρακολουθεί πώς διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τον πληθωρισμό στην Αυστραλία.

Στο μέτωπο των κερδών, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε άνοδο 1,20%, κλείνοντας στις 26.844,72 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,17% στις 22.752,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κέρδισε 0,77% στις 3.488,83 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,24% στις 13.488,64 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο 1,39% και έκλεισε στις 17.898,25 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.096,50 μονάδες, κερδίζοντας 0,67%.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.